Датум на објава: 20-Мај-2024
Последно ажурирање: 20-Мај-2024

 

Што се колачиња?

Оваа Политика за колачиња објаснува што се колачиња и како ги користиме, типовите колачиња што ги користиме, т.е. информациите што ги собираме користејќи колачиња и како тие информации се користат и како да управуваме со поставките за колачиња.

Колачињата се мали текстуални датотеки што се користат за складирање на мали делови од информации. Тие се зачувуваат на вашиот уред кога веб-локацијата е вчитана на вашиот прелистувач. Овие колачиња ни помагаат да ја направиме веб-локацијата правилно да функционира, да ја направиме побезбедна, да обезбедиме подобро корисничко искуство и да разбереме како работи веб-локацијата и да анализираме што работи и каде треба да се подобри.

 

Како користиме колачиња?

Како и повеќето онлајн услуги, нашата веб-локација користи колачиња од прва и трета страна за неколку намени. Колачињата од прва страна се главно неопходни за веб-локацијата да функционира на вистински начин и тие не собираат ниту еден од вашите лични податоци за идентификација.

Колачињата од трета страна кои се користат на нашата веб-локација главно се за разбирање како работи веб-страницата, како комуницирате со нашата веб-локација, ги одржуваме нашите услуги безбедни, обезбедуваме реклами што се релевантни за вас и сè на сè за да ви обезбедат подобар и подобрен корисник искусете и помогнете да ги забрзате вашите идни интеракции со нашата веб-страница.

 

Видови колачиња што ги користиме

 

Управувајте со поставките за колачиња

Поставки за колачиња

Можете да ги промените вашите параметри за колачиња во секое време со кликнување на горното копче. Ова ќе ви овозможи повторно да го посетите банерот за согласност за колачиња и да ги промените вашите преференции или веднаш да ја повлечете согласноста.

Покрај ова, различни прелистувачи обезбедуваат различни методи за блокирање и бришење колачиња што ги користат веб-локациите. Можете да ги промените поставките на вашиот прелистувач за да ги блокирате/бришете колачињата. Подолу се наведени линковите до документите за поддршка за тоа како да управувате и бришете колачиња од главните веб-прелистувачи.

Chrome: https://support.google.com/accounts/answer/32050

Safari: https://support.apple.com/en-in/guide/safari/sfri11471/mac

Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/clear-cookies-and-site-data-firefox?redirectslug=delete-cookies-remove-info-websites-stored&redirectlocale=en-US

Internet Explorer: https://www.microsoft.com/en-us/edge/learning-center/how-to-manage-and-clear-your-cache-and-cookies?form=MA13I2

Ако користите кој било друг веб-прелистувач, посетете ги официјалните документи за поддршка на вашиот прелистувач.

Close Search Window